spuma

Izolatia cu spuma a castigat din ce in ce mai multa popularitate in zilele noastre, datorita usurintei aplicarii sale. Este o buna alternativa la metodele traditionale de izolatie, precum cea cu fibra de sticla, spre exemplu. Cu toate acestea, trebuie sa fim constienti si de avantajele si dezavantajele folosirii spumei pentru izolatii, intrucat eficienta acesteia va afecta costurile incalzirii locuintei.

Aproximativ 40% din costurile cu energia se datoreaza incalzirii si racirii spatiilor interioare. Atat incalzirea cat si racirea pot fi reduse in ceea ce priveste dimensiunea costurilor prin alegerea tipului potrivit de izolatie interioara. O investitie in acest sens, chiar daca poate fi destul de mare, va fi amortizata ulterior de eficienta locuintei in ceea ce priveste pastrarea si gestionarea agentului termic.

Ce este izolatia cu spuma? Acest tip de izolatie se realizeaza efectiv cu ajutorul unor pistoale ce o pulverizeaza in locurile, crapaturile, zonele ce trebuiesc acoperite. Odata ce chimicalele sub forma lichida sunt pulverizate, in contact cu aerul se transforma in spuma si se extind, formand spuma care sigileaza respectiva portiune. Sa vedem cateva aspecte pro si cateva aspecte contra izolatiei cu spuma.

Spre deosebire de izolatia cu fibra de sticla, ce poate lasa spatii si gauri neacoperite prin care caldura este disipata, spuma poliuretanica le acopera perfect. Nu numai ca se imbunatateste izolatia, dar se previn si acumularile de umezeala, reducandu-se astfel riscul de mucegaire sau de igrasie.

In ciuda avantajelor, sunt si cateva puncte in minus. Unul dintre acestea ar fi costurile mai mari, comparativ cu alte materiale traditionale.Trebuie protejata de expunerea directa la soare si de anumiti solventi. Unele persoane pot fi chiar alergice la acest material, daca ajung in contact direct cu el.

Pentru a concluziona, izolatia cu spuma poliuretanica este in fapt un material complementar pentru a acoperi crapaturile si gaurile, de aceea este recomandata, in ciuda micilor dezavantaje si riscuri pentru sanatate ce pot fi evitate prin purtarea de echipament de protectie in momentul montarii sau apelarea la specialisti in domeniu.

De admin

Un comentariu la „Izolatia cu spuma – pro si contra”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *