soacrasoacra

Trebuie sa recunoastem ca relatia cu soacra este una din cele mai complicate. Daca unii ar putea sa nu fie de acord cu aceasta, pentru ca au relatii bune cu soacrele, altii, pe de alta parte, ar prefera sa faca orice altceva, decat sa aiba de-a face cu ele.

Indiferent de care este situatia, iata in continuare cateva lucruri care nu trebuiesc spuse niciodata, dar absolut niciodata, soacrei.

1. „Vii in vizita weekendul asta? De ce?”
Nu, nu si iar nu. Trebuie sa tii sub control aceasta spontaneitate. Chiar daca iti displace ideea, nu trebuie sa fii nepoliticos. Data viitoare cand isi anunta aparitia, respira adanc si gandeste-te pana la urma ca este mama partenerului/partenerei, si ca macar pentru asta ii datorezi respect.

2. „Trebuia sa-ti inveti fiul/fiica sa faca asta!”
Chiar daca esti nemultumit de partener dintr-un anume punct de vedere, aminteste-ti ca reprezinta o entitate separata de parinti, astfel aruncarea vinei asupra soacrei pentru un anume comportament nu va rezolva nimic.

3. „Deci de aici are partenerul/partenera mea toata rautatea asta!”
Uneori rabufnesti si spui asa ceva, cand de fapt o astfel de discutie ar trebui rezolvata cu partenerul sau partenera. Simplul motiv pentru care nu trebuie sa spui asta este faptul ca situatia se va inrautati de la o zi la alta.

4. „Lucrurile nu mai stau la fel ca pe vremea ta!”
Poate ca iti pare ca spunand acest lucru nu o va afecta cu nimic, insa nu acelasi lucru va gandi si soacra. Mai degraba purtati o discutie, decat sa faci o afirmatie atat de vaga. Tine cont si de faptul ca prin simpla natura de a fi parinte si avand o experienta de viata mai bogata, are tendinta de a oferi tot timpul sfaturi si sugestii, care nu sunt oferite cu rea-intentie.

Fie ca vrem, fie ca nu, soacrele fac parte din viata noastra si trebuie sa ne obisnuim cu ele. Se aplica aici dictonul „Daca nu ai nimic dragut de spus, mai bine abtine-te”. Cel mai bine e sa pastrezi o relatie cordiala, pentru ca totul sa mearga bine.

De admin

Un comentariu la „Lucruri pe care sa nu le spui soacrei”
  1. Sunt pe deplin acord cu tot ce s-a scris in acest articol. Recomand de citit cat mai multor persoane casatorite! Trebuie sa existe mereu un respect fata de parinti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *