DropboxDropbox

In ultimul timp Microsoft nu s-a remarcat cu mare lucru. Singura mare actiune pe care Microsoft a intretinut-o in aceasta perioada a fost  investiatia realizata in Nokia si actiunile de implementare a noului sistem Windows 8.1 varianta Phone.

Microsoft pare intelepenita intr-o singura piata, nu ca aceasta ar fi una care nu ar aduce suficienti bani companiei dar o eventuala dezvotare le-ar putea da oportunitatea de a intra pe alte nise de piata ce i-ar putea ajuta mult in viitorul lor.

Dupa cum bine stim anul acesta am avut parte de multe achizitii mari. Apple a achiztionat Beats, Facebook a achiztionat WhatsApp si Oculus Rift si mai recent se zvoneste ca Twitch va fi achizitionat de Google.

Asteptam sa vedem si din partea celor de la Microsoft o astfel de achiztie mare. Daca Microsoft se va arunca intr-o asftel de intelegere ramane de vazut insa companiile care ar putea fi in vizorul acestora ar putea fi:

Dropbox

Desi Microsoft detine deja un sistem de stocare de tip Cloud numit OneDrive ( fostul SkyDrive), acestia ar avea multe de castigat daca ar achizitionat Dropbox. Dropbox-ul ofera mai multe servicii de la care Microsoft ar putea sa invete si sa le implementeze odata cu achizitonarea acestei companii. Momentan compania este evaluata la valoarea de 10 miliarde de dolari.

Jawbone

Jawbone este o companie recunoscuta pentru castile bluetooth realizate si ar reprezenta o oportunitate in realizarea unui nou sistem de interactionare intre un sistem de operare si utlizator pentru Windows 8 si pentru Windows Phone. Compania este evaluata la suma de 3.3 miliarde de dolari.

Square

O alta companie pe care Microsoft ar putea sa o achiztioneze pentru a scapa de piata dedicata computerelor. Square o companie ce are o valoare estimata de 5 miliarde de dolari. Se zvoneste ca acesta va fi in curand lansata pe piata de actiuni sub forba de IPO.

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *