adidas_smart_balladidas_smart_ball

Probabil ca te-ai gandit de multe ori cat ar fi de tare sa poti anticipa directia, traiectoria si punctul in care va ajunge un balon de fotbal dupa ce il lovesti. Sunt o multitudine de factori care pot influenta cum se comporta o minge in timpul in care este in aer. Dupa cum bine stim, in ziua de astazi au loc numeroase avansuri in tehnologie. Chiar si asa inca nu putem sa controlam aceste aspecte ale unei mingi dar le putem analiza.

Cei de la Adidas au reusit sa integreze un sistem intr-o minge de fotbal care este capabil sa inregistreze informatii cu privire la traiectoria, directia, viteza si rotatia acestia in timpul zborului. De asemenea aceasta poata masura puterea si piciorul cu care a fost lovita. La prima vedere mingea este una total obistnuita si nu ai cum sa o diferentiezi. Balonul respecta regulile stabilite de FIFA in materie de greutate si dimensiune asa ca este destul de posibil sa o vedem folosita in cadrul Campionatului Mondial de Fotbal din Brazilia in acest an. Ar fi destul de spectaculos sa observam o serie de informatii care pana acum pareau de domeniul SF.

Adidas miCoach Smart Ball asa cum este numita minge foloseste un senzor Bluetooth care transmite toate aceste informatii unui smartphone. O aplicatie specializata iti va oferi informatii cu privire la viteza, efectul, rotatia si puterea cu care ai lovit balonul. De mentionat este faptul ca toate aceste date vor fi inregistrate doar cand balonul este in aer, cat timp este la sol aplicatia nu inregistreaza date concludente.

Adidas doreste sa te ajute sa iti imbunatatesti stilul de joc si tehnica. Aplicatia are si o serie de provocari pe care le poti incerca si in care te poti intrece cu amicii tai. Mingea este disponibila in shop-ul Adidas si are pretul de 299 $.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *