relaxare

In ziua de astazi majoritatea dintre noi avem un stil de viata pur si simplu haotic. Program foarte incarcat, deadline-uri diverse, angajamente, muncit peste program la birou, angajamente luate atat in ceea ce priveste viata profesionala cat si personala – acestea si altele sunt lucruri obisnuite in rutina zilnica a unora. Nu mai avem timp sa stam sa ne relaxam. Am incetat sa petrecem timp cu propria persoana. In acest scenariu in care aproape am uitat ce inseamna relaxarea, ajungem sa devenim stresati. Stresul mental declanseaza nervozitate, atacuri de panica, griji care nu sunt necesare, insomnie si multe alte probleme ce pot afecta si sanatatea.

Iata in continuare o serie de tehnici ce ne pot ajuta, daca le practicam cu regularitate, sa mentinem un control asupra stresului.

Meditarea: Cu totii stim ca are un efect de calmare chiar si asupra unei minti incarcate si stresate. Stai intr-un loc linistit si confortabil, inchizi ochii si te concentrezi pe un singur gand pozitiv. Inlaturi in acest fel din minte toate grijile ce iti ocupa atentia zilnic si iti gasesti acea pace interioara.

Respiratia: Sub influenta stresului tindem sa respiram foarte rapid, in asa fel incat nu mai expiram aerul cum trebuie. Se creaza un dezechilibru intre oxigenul si dioxidul de carbon din organism, ceea ce duce de cele mai multe ori la oboseala si la stari depresive. Pentru acest motiv este esential un control al respiratiei, in special exercitii de respiratie profunda ce pot sa ajute foarte mult. Cateva respiratii adanci, inspirat pe nas si expirat apoi treptat pe gura, repetate de 8-10 ori, pot avea efect de relaxare aproape instantaneu.

Masajul: Un masaj al intregului corp elimina tensiunea si durerile acumulate ale muschilor supusi stresului. Masajul profund al tesuturilor este cu atat mai bun cu cat ajuta la eliminarea tensiunii din fibrele musculare. De asemenea masajul combinat cu aromaterapia nu numai ca relaxeaza corpul, dar are un efect de improspatare si asupra mintii.

Asculta muzica: O muzica linistitoare calmeaza mintea agitata si tensionata. Trebuie doar sa asculti muzica ce iti place la inceputul zilei si la sfarsitul zilei. De preferat sunt melodiile cu un tempo mai lent, intrucat relaxeaza si respiratia si reduc si pulsul intr-o anumita masura.

Acestea ar fi cateva metode simple prin care poti sa iti relaxezi mintea. Vei avea si beneficii maxime daca duci si un stil de viata sanatos, mananci ceea ce trebuie, iti mentii tonusul cu ajutorul exercitiilor fizice, pastrezi o postura corecta si te automotivezi in acest sens.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *