statul jos negativstatul jos negativ

Stiai ca statul jos pe timpul unei zile intregi este unul dintre cele mai periculoase lucruri pe care le poti face? In cele ce urmeaza voi prezenta o serie de motive pentru care statul jos(la birou de cele mai multe ori) te ucide.

Daca ai un job care presupune statul jos la birou, atunci iti petreci aproximativ 9,3 ore pe zi stand jos(mai mult sau mai putin). Din pacate, a sta jos pentru mai mult de 6 ore pe zi te face cu 40% mai expus unei morti mai rapide in urmatorii 15 ani, decat cineva care sta jos mai putin timp. Si chiar daca faci exercitii de picioare sau de tors, tot pe acolo..

Daca iti petreci majoritatea zilei stand jos, a face exercitii sau chiar a manca sanatos te poate ajuta destul de putin in lupta ta cu greutatea sau in lupta ta cu moartea prea temporara. De ce? Ei bine, iata ceea ce am aflat..Chiar daca este absolut necesara, miscarea fizica si exercitiile fizice sunt eficiente doar daca nu iti petreci toata ziua stand jos. Aceste doua lucruri merg mana in mana. Una fara cealalta nu pot exista, sunt fara folos.

De indata ce te pui jos, trupul tau se opreste, are parte de o cadere fizica. Activitatea electrica din cadrul muschilor picioarelor tale se opreste complet. Arderea de calorii scade cu o calorie per minut. Enzimele care te ajuta sa slabesti scad cu aproximativ 90%. Dupa doar doua ore de stat jos, colesterolul tau bun scade cu 20%.

Dupa aproape 24 de ore, eficienta insulinei scade cu 24% iar riscul de diabet creste in mod ingrijorator. Intre anii 1980 si 2000, rata exercitiilor fizice in cadrul populatiei generale a ramas aceeasi in timp ce numarul orelor de stat jos au crescut cu 8%. Obezitatea, pe de alta parte, s-a dublat. Inca o data, exercitiul fizic ajuta doar daca nu stai jos intreaga zi.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *