bracomotoareelectrice.ro

Cu totii stim ca electricitatea are un rol foarte important in viata noastra si ca nu ne-am putea desfasura activitatea fara ea. Revolutia a fost adusa in societate si tehnologie prin electricitate si dispozitive electrice. In ziua de astazi nu ne mai putem imagina lumea fara lumina artificiala bazata pe electricitate, fara sisteme de aer conditionat, computere, sisteme de comunicatii si diverse alte dispozitive.

Se pare ca este evident: electricitatea si echipamentele electrice joaca un rol vital in viata de zi cu zi. Un echipament care a insemnat un mare salt pentru omenire, atat in sectorul rezidential cat si cel industrial il reprezinta motorul electric.

Motoare electrice de calitate sunt folosite peste tot – de la sisteme ce ajuta la pomparea si furnizarea apei pana la brate si roboti sofisticati folositi pentru manipularea diverselor obiecte. Tipurile de motoare electrice, precum si utilizarea lor in diverse domenii o exemplificam in clasificarea urmatoare.

Motoarele electrice sincron au rotoarele conectate la sarcina si au o actiune de sincronizare, fiind folosite cu preponderenta la sisteme de mare precizie – echipamente industriale la care nu este loc de erori sau roboti moderni ori dispozitive de pozitionare.

Motoarele asincrone sunt intalnite in forma cea mai uzuala in sistemele pe care le folosim zilnic. Acest tip de motor este utilizat pentru a pompa apa in rezervoare, sunt folosite cu preponderenta pentru actionarea pompelor, compresoarelor sau altor masinarii complexe.

Motoarele electrice monofazate si trifazate reprezinta o alta categorie. Primele, respectiv motoarele monofazice, sunt folosite in general pentru scopuri casnice, pentru alimentarea sistemelor de ventilatie, a echipamentelor electrice din locuinte, a sculelor de mana folosite etc. Motoarele electrice trifazate isi gasesc utilitatea acolo unde necesarul de putere este unul mai mare: vorbim aici de sisteme complexe de ventilatie, de compresoare de aer, de pompe hidraulice, pompe pentru irigatii si multe altele.

Motoarele electrice cu trepte diferite de turatie sunt folosite pentru acele aplicatii in care sunt necesare trepte de intensitate variate. Sistemele de ventilatie, spre exemplu, necesita trepte diferite de putere pentru a putea mentine un flux constant de aer sau pentru a inlocui un debit ridicat de aer viciat cu unul proaspat.

O inventie fara de care nu ne-am putea astazi desfasura activitatea, motorul electric a fost si va ramane o necesitate atat in sectorul domestic cat si in cele de mai mare amploare: industrial, comercial sau institutional. De tipuri diferite, cu utilizari diferite, motoarele electrice de calitate ne asigura confortul dorit si o calitate a vietii cu care ne-am obisnuit si de care nu ne mai putem lipsi.

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *