Expertii avertizeaza ca hackerii din mediul online ar putea spiona copiii prin intermediul dispozitivelor de monitorizare a micutilor, folosite de parinti. Infractorii cibernetici au posibilitatea de a accesa aceste aparate prin intermediul unor retele de uz casnic. Astfel, au existat o multime de cazuri in care videointerfoanele sau interfoanele pentru copii au transmis zgomote ciudate, doar pentru a speria copiii.

De asemenea, specialistii sustin ca si ceilalti copii- mai mari- sunt expusi la acelasi risc, deoarece infractorii cibernetici pot manipula jucariile inteligente, care sunt conectate la Internet. Astfel, un studiu realizat de o companie de securitate in mediul online sugereaza ca unul din cinci copii ar putea fi spionat sau ar putea deveni urmatoarea victima a hackerilor. Una din zece gospodarii din Marea Britanie ar putea fi spionata, de asemenea, printr-un webcam. Cercetatorii au descoperit ca mai bine de 28% din locuintele britanice detin o multime de astfel de gadget-uri, de care hackerii se pot folosi pentru a accesa si a aduna informatii diverse cu privire la identitatea familiilor.

Spionajul hackerilor

Mai mult decat atat, specialistii avertizeaza ca pana si hotii pot spiona cu ajutorul webcam-urilor sau a altor dispozitive portabile, pentru a detecta locatia urmatoarei victime, monitorizand orele de varf la care aceasta nu ar putea fi acasa. In plus, hackerii folosesc laptop-urile, telefoanele inteligente si chiar routerele pentru a obtine informatii cu caracter personal, cum ar fi parole sau alte detalii bancare, cu scopul de a comite o frauda, un santaj sau chiar furt de identitate.

Astfel, oamenii nu mai trebuie sa ignore avertizarile venite de la specialisti, deoarece pericolul ar putea sa se afle mai aprope decat ar parea. In plus, data viitoare cand avem de gand sa mai cumparam un gadget inteligent, ar trebui sa tinem cont de aceste avertizari. Hackerii nu tin cont de persoana pe care o ataca, atat timp cat are de castigat din acest atac cibernetic.

Blogger: Cristina M.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *