hennesseyvenomf5hennesseyvenomf5

In ziua de astazi fiecare producator de automobile incearca sa vina cu solutii cat mai radicale si cu modele de automobile care mai de care mai performante. Cand vine vorba de recordul modial de viteza realizat de o masina de productie, acesta este detinut de Bugatti cu modelul lor Veyron Super Sport.

Totusi se pare ca acest titlu nu va detinut foarte mult, intrucat sun destul de multi pretendenti care doresc sa ia acest titlu pentru ei insusi. Printre acestia ii enumeram pe cei de la Koenigsegg si pe cei de la Hennessey.

In cazul celor de la Hennesey, aceasta este o companie care se bazeaza pe modele Lotus si le transforma in adevarate bestii. Noul Venom F5 se vrea a fi prima masina din lume, capabila sa depaseasca bariera celor 500 de km/h.

Cu cateva luni in urma modelul actual al celor de la Hennessey, Venom GT a reusit sa stabileasca un recor neoficial de 435.31 km/h. Noul model Venom se va numi F5 si are de gand sa spulbere recordul detinut de cei de la Bugatti. Acest lucru nu va fi usor. Noua masina veni cu un motor capabil sa dezvolte 1400 de cai putere. Daca e sa luam in considerare ca masina va avea doar 1300 de kilograme, avem un raport putere/greutate ce depaseste valoarea de 1.0 Mai exact coeficientul va fi de 1.0769.

In momentul de fata modelul Venom GT este masina care detine titlul pentru cea mai rapida masina pe perioada de acceleratie, aceasta putand ajunge de la 0 la 300 de km/h in odar 13.63 secunde.

Modelul F5 este numit in concordata cu clasa de tornate F5, fiind cea mai devastatoare  categorie in care o tornada poate fi clasificata. Tornadele din aceasta categorie au vanturi care se incadreaza intre 420 si 512 km/h. Astfel nu este un nume ales la intamplare, ci un mod simplu de a spune ca vor incerca sa treaca de bariera celor 500 de km/h.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *