looktoramagazin.ro

In momentul de fata trebuie sa recunoastem un lucru: tehnologia ne marcheaza vietile. Online-ul predomina peste tot, de la personal la profesional, fara drept de apel. Nu e de mirare faptul ca tot mai multi se orienteaza in momentul de fata catre cumparaturile online. Ceea ce unii nu stiu insa este ca trebuie un plus de atentie in momentul in care ai luat o astfel de decizie. Altfel … s-ar putea sa pierzi timp si bani aiurea.

Vezi anunturi publicate peste tot, vezi reclame atat de multe si promotii atat de atragatoare incat nici nu mai stii ce sa crezi. Asta pana verifici. Si daca ai ghinionul sa dai peste o „teapa”, il ai pana la capat.

Nu vreau sa va vorbesc despre cateva experiente neplacute pe care le-am avut cumparand online, vreau doar sa va ofer cateva recomandari pentru a evita astfel de neplaceri. Prin urmare, incep lista:

  1. Mare atentie cand cumperi haine sau incaltaminte! Tot timpul trebuie sa verifici ca produsul exista pe stoc, ca ai ales modelul si marimea potrivita, altfel risti sa nu primesti ceea ce comanzi sau sa nu ti se potriveasca. Chiar daca gasesti o gama diversificata de rochii, pantaloni, pantofi si haine in cadrul unui site, iti recomand sa fii foarte atent la marimi si la corespondenta acestora.
  2. Cumpara numai de la magazine online de incredere. Odata ce a inceput sa mearga acest business, magazinele online au inceput sa apara „ca ciupercile dupa ploaie”. Se intrec in oferte si preturi promotionale, dar nu fiecare ofera si date de contact in caz ca nu primesti ceea ce comanzi, sau in caz de alte probleme si reclamatii.
    Pentru a te asigura ca ai cu cine sa discuti in cazul in care nu primesti ce ai cerut, verifica daca magazinul online are si date de contact, o adresa, ca este inregistrat sau proprietate a unei firme, unde sa poti face o eventuala reclamatie sau unde vei putea cere unele lamuriri.
  3. Compara intotdeauna preturile mai multor magazine! Exact in acelasi sistem ca si atunci cand mergi la shopping in mall si treci prin toate magazinele, verifica si ofertele mai multor platforme de e-commerce cu privire la un anume produs. Ai sansa sa gasesti haine – spre exemplu – cu 20% mai reduse la pret, pe un site, in comparatie cu un altul.
  4. In legatura directa cu punctul 2 mai am de facut o precizare: citeste cu atentie termenii si conditiile. Stiu, nu le dam atentie de obicei. Sunt acele informatii despre cum se fac comenzile, cum sunt preluate, livrate etc. Bifam rapid „Sunt de acord” si trecem mai departe. Total gresit! Trebuie citite cu atentie aceste elemente, pentru ca de acolo afli care e politica de retur, cum poti face plata, termenele in care poti returna un produs, detalii despre livrare si asa mai departe.

Vei tine cont de toate aceste recomandari numai in cazul in care nu vrei sa iti iei „teapa” cu ceea ce comanzi. Daca totusi iti place sa arunci banii in vant – ceea ce nu prea cred ca e adevarat – ignora recomandarile mele si continua sa comanzi orbeste. Vei avea parte de multe surprize astfel, si nu vor fi tocmai placute.

Autor: Catalin Mihai Sotropa

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *