Unii dintre noi isi amintesc cu drag de mirosurile de esenta de rom si de lamaie care inmiresmau intreaga casa, incat duminicile in familie erau o adevarata placere, mai ales daca veneau in vizita si rudele cele mai apropiate.

Cum cei mai multi adolescenti aleg sa isi petreaca cea mai mare parte a timpului in fata calculatoarelor sau a jocurilor, unii dintre noi inca mai opteaza pentru o iesire in oras, in cautare de cele mai bune si mai delicioase prajituri care sa ne aminteasca de cele mai placute si dulci clipe din viata noastra.

A pasi intr-o cofetarie de cele mai multe ori implica un efort, deoarece strazile orasului modern sunt lipsite de vechile cofetarii care aduceau veselie oamenilor candva si care treptat au fost inlocuite de marile centre comerciale, aglomerate si pline la refuz de populatie, incat sa nu te simti relaxat nici macar cateva minute.

Linistea cofetariilor si calmul pe care ti-l  confera acestea nu se compara nici pe departe cu agitatia dintr-un mall, unde nu ai parte de nici un pic de intimitate, unde toate privirile sunt atintite asupra ta, unde nu te poti intelege cu ceilalti prieteni sau membri ai familiei.

Din cand in cand, imi rezerv cate o ora pentru a o petrece alaturi de prieteni sau de membrii familiei la o cofetarie, incat dintr-o ora se fac trei sau patru si ajung sa mananc cel putin 2 prajituri. E mult mai distractiv sa faci schimb cu cei apropiati de prajituri, incat strategia pe care o aplic impreuna cu prietenii este sa luam fiecare cate un alt fel de prajitura pentru a gusta din fiecare, astfel incat sa nu ma axez pe una singura. Cele mai placute amintiri provin din cele mai mici placeri umane, incat niciodata a intra intr-o cofetarie nu ti se va parea pcitisitor.

 

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *