charmstudios.ro

Multi dintre noi, atunci cand aud termenul de videochat, se gandesc la o activitate ilegala sau la limita legii, la o activitate impusa, imorala – ati inteles ideea. Ca si in alte situatii, judecam inainte de a fi in deplina cunostinta de cauza. Dupa ce m-am documentat putin despre ce inseamna in momentul de fata a face videochat in Romania, mi-am mai schimbat parerea si conceptiile. Am studiat oferte si site-uri, am discutat incognito pe livechat-ul site-urilor de profil de la noi din tara – printre care se numara si cel al Charm Studios Bucuresti – si am aflat lucruri pe care nici nu le banuiam.

A face videochat este departe de ilegalitate, in primul rand. Activitatea este reglementata de legislatia in vigoare la noi in tara, iar studiourile – cel putin cele care se respecta si care isi respecta si angajatele – ofera contracte individuale de munca sau contracte de colaborare.

Siguranta si confidentialitatea sunt alte lucruri despre care s-ar putea ingrijora o fata ce ar opta pentru un job in videochat. Cu toate acestea, se pare ca nu sunt probleme nici in acest sens. Modelele folosesc pseudonime, lucreaza pe site-uri partenere ale studiourilor de videochat si niciodata nu sunt dezvaluite datele personale. Cu atat mai mult, si jobul este incadrat ca „operator calculator”, pentru a nu exista probleme in cazul unor viitori angajatori mai reticenti sau conservatori.

Un job ca oricare altul, in care activitatea se desfasoara timp de 8 ore pe zi, in ture ce pot fi alese de catre modele – asa s-ar putea defini jobul de model de videochat. Cu toate acestea, exista si o diferenta foarte mare fata de alte locuri de munca, si anume salariul. Am aflat din „cercetarile” mele ca un model de videochat, chiar si incepator, poate sa depaseasca usor pragul de 1000 dolari castigati intr-o luna. Asta suna mult mai bine decat salariul minim pe economie pe care multi se lupta sa il obtina.

Nu in ultimul rand vreau sa va vorbesc putin si de bonusurile oferite. In videochat se ofera bonusuri pentru depasirea recordurilor: la incasari zilnice, saptamanale, lunare, trimestriale, semestriale sau anuale. Sunt bonusuri si pentru fidelitate – cazul modelelor ce au o anumita vechime la un studio, dar si bonusuri pentru recomandari, pe care le primesc angajatele ce isi conving prietenele sa lucreze alaturi de ele. Bonusuri in bani sau in servicii si vacante completeaza salariile foarte mari pentru nivelul din Romania.

Am pornit cautarile si documentarea despre videochat cu o conceptie si am ajuns sa imi schimb complet parerea. Este un domeniu controversat, pentru ca romanii nu au invatat inca sa se adapteze bine la noutate. Videochatul poate fi insa o cariera din care se poate castiga foarte mult, usor si in cele mai bune conditii. Nu condamn, ci chiar felicit fetele ce aleg un astfel de drum, chiar daca e pentru o perioada limitata.

De admin

2 comentarii la „O parere personala despre videochat”
  1. Este un job foarte sigur, 100% legal si, pe langa aceste lucruri utopice pentru unele mentalitati, chiar castigi niste bani frumusei. Eu, in urma carierei de model, mi-am deschis propria afacere care merge destul de bine.

  2. La fel mi s-a intamplat si mie. Ca un long story short aveam o prietena buna care lucra ca model de videochat. As minti daca as spune ca nu o cam judecam. Iar la un moment dat cand am avut destul de multe probleme, mai ales financiare, si nu stiam cum sa ies din ele m-a luat cu ea. Viata mea s-a schimbat cu 180 de grade… in mega bine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *