tv

Potrivit unui studiu major realizat pe un numar mai mare de 86.000 de oameni, pe o perioada de 18 ani, se pare ca cei care petrec mai multe ore in fata televiziorului sunt mai predispusi sa sufere de embolie pulmonara fatala.

Embolia pulmonara reprezinta o blocare brusca a unei artere pulmonare cu un cheag de sange care a plecat de la venele cu tromboza ale piciorului. Cheagul care se formeaza intr-o parte a corpului si circula prin sange in alta parte a corpului se numeste embol. Mai mult de 60.000 de oameni mor in fiecare an, in Marea Britanie, din cauza acestei afectiuni. Astfel, cei care se dedica unor sesiuni adevarate in fata televizorului ar trebui sa isi ia anumite masuri de precautie impotriva dezvoltarii de cheaguri de sange- care ar putea contribui la decesul celor care iubesc sa petreaca timpul in fata TV-ului.

Acesta este primul studiu care gaseste o legatura intre statul la TV si embolismul pulmonar fatal. Un boom in serviciile de televiziune din ultimii ani a permis oamenilor sa downloadeze si sa vizioneze serii intregi de show-uri, cum ar fi Friends, Game of Thrones, Breaking Bad si multe altele, multi dintre spectatori reusind sa vizioneze si cate un sezon intreg intr-o singura sedinta.

Embolism pulmonar fatal

Dar oamenii care stau in fata televizorului pentru cinci sau mai mult de cinci ore pe zi, sunt mai predispusi in fata riscului de a dezvolta un cheag de sange mortal, fata de cei care petrec mai putin timp la televizor. Pericolul de a suferi un embolism fatal este si mai ridicat in randul celor cu varste cuprinse intre 40 si 59 de ani, care petrec mai mult de 5 ore in fata TV-ului in fiecare zi.

Profesorul Stephen Spiro, consilier medical de onoare al British Lung Foundation, sustine ca „a sta jos pentru cateva ore la rand, fara a ne misca din fata TV-ului sau din fata calculatorului ar putea fi o actiune cu un potential periculos extrem de ridicat – acelasi lucru este valabil si in cazul calatoriilor cu masina sau cu avionul. Mesajul pe care oamenii ar trebui sa il inteleaga din acest studiu este ca, la cel putin doua ore de stat jos, acestia trebuie sa faca cel putin 10 minute de miscare – pentru a-si pune circulatia din nou in miscare.”

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *