casacasa

Sa intretii un imobil, sa ai grija la propriu de o locuinta nu este atat de usor pe cat pare. Diferenta se face si la buget insa mai ales la nivelul de atentie, timp, energie de investit, la care se adauga si suprafata in sine. Nu poti compara problemele cu care te confrunti stand la casa cu cele cu care te confrunti stand la bloc.

Iata o lista a aspectelor ingrijoratoare pentru un proprietar de casa:

  1. Infundarea tevilor si a canalizarii. Esti pe cont propriu asa ca trebuie sa te ocupi de indata de aceasta problema. Aici poate ca nu vei mai pune problema pe seama unor tevi mai vechi care se ingusteaza dupa ani de uzura. Cu toate acestea folosirea in mod necorespunzator a tevilor, pentru faptul ca ai un sistem mai mult sau mai putin bun si totodata contand si zona in care te afli si ce compromisuri s=au facut la instalare tine cont ca te poti lovi de infundarea tevilor. Din fericire insa poti apela rapid la o firma vidanjare pentru a remedia totul.
  2. Intretinerea gradinii, a spatiului verde. Si mai complicat este cand trebuie sa intretii si mica piscina sau sursa de apa. Altii spun ca iarba este la fel de pretentioasa si greu de intretinut daca suntem atenti la inaltimea sa pe toata suprafata si detalii de acest gen. Cert este ca o gradina, indiferent cat de mica este sau nu are nevoie de atentie. In masura in care vei sti sa controlezi factorii care contribuie sau nu la factorul estetic al acestei zone nu vei intampina mari probleme.
  3. Problemele de acoperis sunt si ele frecvente. De vreme ce nu mai ai vecini deasupra ta cu care sa imparti un astfel de necaz trebuie sa te ocupi pe cont propriu. Sunt destul de comune problemele legate de acoperisul spart, fisurat etc. Tine cont insa ca daca vei aveao mansarda, un pod etc. vei reduce din daunele ce se pot produce pentru ca nu ti se afecteaza direct zona de dormit, de locuit la propriu.
  4. Izolatia. Daca nu ai optat pentru asa ceva pana acum ar fi cazul. Si asta pentru ca te protejeaza din punct de vedere fonic, termic mai ales insa actioneaza si ca design pentru ceea ce tine de partea estetica. Un aspect complex de care ai nevoie si pentru a evita cine stie ce probleme ale peretilor precum ceea ce tine de mucegai cum ar veni.

O casa este de regula mai greu de intretinut ca un apartament. Suprafata este mare, costurile de intretinere sunt mai mari si una peste alta ai si mai multe aspecte de luat in seama. In plus, nu mai ai cu cine sa imparti aceasta responsabilitate, fiind un singur proprietar. Desigur, pe masura exista si satisfactia de a detine o casa si de a te mandri cu ea, plus confortul sporit din acest punct de vedere. O casa necesita poate mai mult decat ai crede ca si resurse insa in cele din urma acel grad in plus de responsabilitate inseamna o si mai mare placere de a fi proprietar.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *