Idille-elev-profesorIdille-elev-profesor

Scoala este un mediu in care cel educat invata pe cel needucat, astfel incat cel din urma sa ajunga la o performanta in ceea ce priveste dezvoltarea sa psihica si intelectuala.  Cele mai multe relatii ar trebui sa se bazeze pe respectul pe care elevii il acorda profesorilor, pe atentia cu care profesorii isi desfasoara orele, sau pe respectarea unor conditii general acceptate de personalul din institutiile de invatamant.

Totusi, stiind ca exista o politica care interzice relatiile de natura sexuala intre profesori si elevi, se pare ca acest principiu nu este respectat la nivelul natiunii, incat auzim deseori cazuri in care un profesor si o eleva au intretinut relatii sexuale, sau ca o profesoara si un elev au ajuns mult mai departe decat o relatie didactica.

Care sunt cauzele acestor relatii? Cele mai multe dintre aceste relatii incep cu o simpatie din partea elevilor pentru profesorul de sex opus, continua cu o afectiune marita pentru acesta si incearca sa gaseasca in profesor un prieten de tovarasie cu care isi poate deschide sufletul si in fata caruia se poate manifesta asa cum isi doreste.

Elevii de obicei fac avansuri profesorilor, care treptat ajung sa dea nastere unor sentimente care usor pot fi confundate cu alte sentimente de alta natura. Dar inainte ca acestia sa isi dea seama, relatia este avansata, iar profesorul ajunge sa dea curs acestor situatii confuze. Fie ca vorbim despre manipulare afectiva, seductie sau de profitarea tinerilor, acestea contravin elementelor de etica si morala. Un alt aspect, il reprezinta faptul ca odata cu trecerea timpului, cu maturizarea elevilor, acestia ajung sa isi dezvolte comportamentul fizic si psihic, incat se simt prea mandri de felul lor de a fi, intrec orice limita a bunului simt si ajung sa profite de bunatatea si blandetea unor profesori, supunandu-i pe acestia unui stres psihic, ce poate ajunge pana la manipulare si santaj.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *