Biblioteca

Chiar daca in trecut ati evitat Biblioteca Nationala a Romaniei din cauza prafului, dezorganizarii si insuficientei cartilor, iata ca lucrurile s-au schimbat enorm!

Aceasta a ajuns cu mandrie sa faca parte din topul celor 10 cele mai mari biblioteci ale lumii. In prezent, numarul mare de carti pe care aceasta ni le ofera, ne intareste dorinta de a o vizita macar. Biblioteca va pune la dispozitie o larga gama de carti din diferite domenii, unele din acestea fiind si foarte rare. Aceasta este actualizata vremurilor noastre, beneficiind de o tehnologie de ultima ora. Fiind atat de moderna, atrage tot mai multi tineri. De asemenea, biblioteca atrage extrem de multi turisti, caci a devenit in ultimul timp extrem de populara.
Este foarte important de mentionat faptul ca a noastra biblioteca a reusit sa depaseasca gloria Bibliotecii publice din New York. Atat design-ul spectaculos, cat si numarul insemnat de carti, articole, ziare, reviste, CD-uri, DVD-uri si documente atrag atentia iubitorilor de cuvinte.

Desi Biblioteca Nationala a Romaniei nu este numita cea mai frumoasa din lume, se afla printre cele mai apreciate.
In topul celor mai mari biblioteci ale lumii se afla pe primul loc America cu Biblioteca Congresului din Washington DC. Rusii insa se bucura de prezenta a doua biblioteci in acest top. Alte institutii publice din top care sunt destinate lecturii sunt: Biblioteca Nationala a Chinei, Biblioteca Academiei de Stiinte din St. Petersburg, Biblioteca Nationala a Canadei, Biblioteca Nationala a Germaniei, Biblioteca britanica din Londra, Biblioteca Academiei de Stiinte din Rusia, Biblioteca universitatii Harvard din SUA si Biblioteca stiintifica Nationala a Ucrainei din Kiev, si nu cea din urma Biblioteca Nationala a Romaniei.
Biblioteca Nationala a Romaniei a fost inaugurata in anul 2012 si beneficiaza de peste 11 milioane de carti.

Prin urmare, daca turistii straini vin sa o viziteze si sa o aprecieze, noi de ce sa nu o facem?

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *