carte harry potter

Volumele Harry Potter formează o serie foarte populară în întreaga lume; ele aparțin genului fantastic și au fost scrise de către autoarea britanică J. K. Rowling. Cărțile tratează o lume a irealului, protagonist fiind un tânăr vrăjitor numit Harry Potter, alături de prietenii lui Ron Weasley și Hermione Granger.

De la lansarea primului volum, Harry Potter și piatra filozofală, în 1997, cărțile au câștigat o imensă popularitate și un succes comercial în întreaga lume. Toate cele șapte volume s-au vândut în peste 450 milioane de exemplare, fiind traduse în peste 63 de limbi. A șaptea și ultima carte din seria Harry Potter, Harry Potter și Talismanele Morții, a fost lansată pe data de 21 iulie 2007. Editorii au anunțat un record de 12 milioane de exemplare vândute în Statele Unite ale Americii, pentru prima ediție.

Succesul romanelor sale a făcut-o pe Rowling cea mai bogată scriitoare din istorie. Versiunile în limba engleză ale cărților au fost publicate de către Bloomsbury în Regatul Unit, Scholastic Press in Statele Unite, Allen & Unwin in Australia si Raincoast Books in Canada.

Dar, recent, scriitoarea a anuntat ca va mai scoate inca un volum si anume Harry Potter si Copilul Blestemat. Acesta va fi al optulea din serie, însă, prima care va fi transpusă într-o piesă de teatru în două acte, a anunțat J. K. Rowling pe site-ul oficial dedicat personajului, Pottermore, menționând că fanii își pot rezerva începând de astăzi bilete pentru spectacolul de teatru de anul viitor.

„Această poveste a devenit posibilă doar pentru că un grup dedicat de oameni au venit cu ideea extraordinară despre cum ar fi să prezentăm Harry Potter pe scena de teatru”, a spus J.K. Rowling. „Sunt sigură că atunci când publicul va vedea piesa Harry Potter and the Cursed Child va înțelege de ce am ales să spunem povestea în acest mod”, a adăugat scriitoarea.

Toate celelalte șapte volume ale seriei au fost ecranizate de către Warner Bros si continua sa fie un succes.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *