chiftele ikea

Daca esti un fan foarte mare al chiftelelor de la Ikea pregateste-te sa suferi un soc adevarat. Ei bine, se pare ca Ikea are in vedere sa „sacrifice” tipul de mancare celebru din cauza motivelor legate de incalzirea globala si de schimbarile climatice. De asemenea, se pare ca specialistii de la Ikea au venit cu o serie de retete alternative pentru a ajuta la reducerea consumului de carne, care este acuzat pentru alimentarea schimbarilor climatice.

Lantul de magazine din Suedia este in curs de dezvoltare a unei alte versiuni ale chiftelelor sale. Expertii sugereaza ca alte posibilitati de realizare a acestor chiftele ar putea include „chiftele crispy de gandaci” realizate din proteine de insecte; „chiftele din alge verzi” dar si „chiftele din alune”- realizate din cereale si legume.

Alte optiuni de a realiza chiftelele Ikea includ utilizarea deseurilor alimentare sau imprimarea de chiftele din ingrediente artificiale si nutrienti, folosind o imprimare 3D. Pentru cei care isi doresc neaparat carne, laboratorul de cercetare al companiei, Space10, sugereaza ca aceasta ar putea fi crescuta in laborator, mai degraba decat sa se foloseasca animale adevarate. Emisiile de metan provenite de la bovine, in principal din cauza eructatiilor- sunt responsabile pentru o mare cantitate de emisii ce contribuie la cresterea problemelor incalzirilor globale din lume.

Reducerea consumului de carne

In aceasta saptamana, Arnold Schwarzenegger a sugerat ca oamenii vor fi nevoiti sa mai reduca consumul de carne, ca parte a reducerii emisiilor globale. Chiftelele din prezent a celor de la Ikea, numite Kottbullar, reprezinta un amestec simplu dar gustos realizat din carne de porc si vita, pesmet cu cartofi, ou, ceapa si multe condimente. Decizia de a oferi un meniu vegan- care este inca in curs de dezvoltare- a fost implementata din cauza activistilor care au pus presiune asupra grupurilor alimentare pe motiv ca se utilizeaza metode crude de tortura impotriva animalelor.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *