secretele fotbalului

In Romania, fotbalul s-a ”pus pe picioare” la inceputul secolului trecut, unde primul campionat a avut loc in 1909 si 1910, care s-a disputat intre trei echipe.  In anii 1850, s-au format multe cluburi, independente de scoli sau universitati, care jucau diferite forme de fotbal. Multe foloseau propriile lor reguli, cel mai bun exemplu fiind clubul Sheffield F.C. Asadar, pe aceasta cale aflam ca Anglia este tara care a inventat acest sport, unde se juca inca din anul 1875.

Insa, cele mai vechi date despre acest joc vechi dateaza in urma cu 2000-3000 de ani inaintea erei noastre. Descopera care sunt ciudateniile care stau la baza celui mai indragit sport de pe pamant.

In primul rand, jucatorii faceau o pauza de dus sau o pauza de ceai. Primul regulament al fotbalului a fost scris la Sheffield si nu permitea niciunui jucator sa puna mana pe minge in timpul jocului. Portile aveau o inaltime de 2,44 metri, iar o sfoara era pe post de bara transverala. Pauza jucatorilor tinea atat timp cat acestia isi doreau – faceau un dus, serveau o mica gustare si de ce nu, stateau la o barfa mica in timp ce isi beau ceaiul. Abia dupa ce isi terminau aceasta pauza, jucatorii intrau pe teren.

De asemenea, mingea de fotbal profesionala a fost inventata in anul 1870, fiind din piele la exterior si avand un balon de cauciuc pe interior.

Recordul de spectatori la un meci de fotbal a fost inregistrat in anul 1950 pe celebrul stadion Maracana, din Brazilia. Finala Campionatului Mondial a fost urmarita de 173.850 de spectatori, insa numarul neoficial al celor care au asistat la spectacolul acestui meci, tinut intre tara gazda – Brazilia, si Uruguay, este rotunjit la 200.000 de spectatori.

Cel mai vechi blat in fotbal se crede ca ar fi inregistrat in anul 1927, cand FC Torino a ramas fara titlul de campioana deoarece s-a dovedit ca aceasta isi aranjaze cateva meciuri.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *