Celebrul fizician si profesor Stephen Hawking a facut o aluzie la depresie in cadrul unei conferinte, atunci cand a spus audientei sale ca este posibil ca cei care sufera de asa ceva sa scape de gaura neagra de disperare. Omul de stiinta a facut aceste comentarii la Institutul Regal din Londra, vorbind in ajunul zilei sale, implinand varsta de 74 de ani. In cadrul lecturii, acesta a spus multimii formate din 400 de oameni, noi lucruri si modalitati despre cum am putea scapa dintr-o gaura neagra.

Insa, atunci cand a ajuns la concluzii, fizicianul a declarat urmatoarele: „Mesajul acestei conferinte este ca gaurile negre nu sunt chiar atat de negre pe cat au fost <pictate>. Acestea nu reprezinta inchisorile eterne pe care le-am crezut odata a fi. Lucrurile pot scapa scapa dintr-o gaura neagra, atat in exterior dar si catre un alt univers. Deci, daca va simtiti ca a fi prinsi intr-o gaura neagra, nu disperati, caci tot timpul va exista o cale de iesire”.

Viata lui Stephen Hawking

Profesorul Hawking a fost diagnosticat cu scleroza laterala amiotrofica in anul 1963, la varsta de 21 de ani, iar medicii i-au dat inca doi ani de supravietuire. Fiica sa, Lucy- in varsta de 46 de ani, a declarat pentru public ca numai incapatanarea si rasul tatalui sau au fost lucrurile care l-au tinut in viata. „Are o dorinta nebuna de a merge in continuare si abilitatea de a apela la toate rezervele sale, toata energia si intreaga capacitate mentala, pentru a ajunge la scopul pe care si l-a propus. Insa, acest lucru nu il face doar pentru a supravietui, ci isi doreste sa ramana in viata chiar si dupa moartea sa- prin carti, cursuri sau inspirand si alte persoane ce sufera de aceeasi conditie ca si a lui”- sustine fiica fizicianului. In plus fata de toate aceste lucruri, Stephen Hawking a mai declarat ca a invatat sa aprecieze viata din toate lectiile pe care le-a primit de-a lungul trairii sale.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *