ingrijire gradinaingrijire gradina

Din fericire in moda actuala exista servicii pentru ingrijirea si amenajarea unui spatiu verde fara sa mai existe si alte preocupari in acest sens. Pur si simplu gradina este pe mana acelor specialisti care stiu cum sa isi faca treaba. Pe tine te va interesa doar punctul final.

Exista insa cateva reguli care ne ajuta sa facem pe cont propriu anumite lucruri ce tin de amenajarea spatiului verde de genul gradinii. Iata cum poti fi chiar tu specialistul in gradinarit:

  1. Un prim lucru de facut tine de nevoia de a scapa de buruieni. Acestea cresc cel mai repede si cum nu au nevoie de ingrijire speciala. Asa ca isi fac loc exact unde nu te astepti. Chiar daca pare o joaca de copil acel lucru trebuie bifat mai intai de toate. Buruienile se sapa, se stropesc cu ierbicide sau de ce nu chiar se smulg.
  2. Niveleaza pamantul pana cand sa plantezi orice tip de floare, planta. Pentru ca in aceasta perioada pamantul se taseaza ai nevoie sa il aerisesti.
  3. Apeleaza la creativitatea ta si pune ceva pietre ornamentale in jurul unor plante. Asa isi poti crea o alee sau pur si simplu un efect deosebit al imaginii in gradina. Nu numai ca florile se accentueaza insa iti poti forma un stil ce defineste intreg spatiul.
  4. Si statuetele sunt de mare efect. Sunt in diferite culori si forme, de regula pitici pentru ca exista si o legenda de acest gen. Doar ca aceste elemente ar trebui sa vina la final mai ales pentru ca au si ele nevoie de spatiu.

Cat despre ceea ce inseamna a se planta arbusti si flori se recomanda sa incepi cu copacii, arbustii, pomi fructiferi de asemenea.  Un pas urmator este acela de a planta un gard viu care sa imprejmuiasca intreaga gradina. Nu in cele din urma alege locul pentru flori, iar cat despre locurile ramase libere pune iarba.

Desigur, pare destul de simplu in aparenta insa nu la fel se poate spune despre ceea ce inseamna concretul. Cu toate acestea pentru minimul de posibilitate de a intretine gradina poti oricand sa tunzi si sa uzi iarba si florile. Mai mult decat atat, vezi aici pe internet care sunt firmele specializate ce se ocupa de regula cu intretinerea spatiului. Acestia vin cu echipe bine pregatite si te scutesc de toate grijile. Cand ti-ai gasit deja specialistul cu care sa colaborezi vei avea interesul pe termen lung de a intretine gradina.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *