dezvoltare afacere

O afacere de mica anvergura este ideala, pentru ca tot timpul exista potential de dezvoltare. A extinde si creste o afacere este insa o provocare aproape la fel de mare ca si simpla sa incepere. Initial o afacere are nevoie de cativa ani pentru a-si consolida pozitia pe piata. Odata obtinut acest lucru, apare ideea de expansiune, in cazul in care nu exista chiar de la bun inceput. Orice afacere are insa nevoie de planificare strategica si analiza pentru acest proces de expansiune, in caz contrar se pot pierde profituri si chiar si pozitia obtinuta destul de greu pe piata. Se impune astfel luarea de decizii care sa ajute afacerea sa se dezvolte. Expansiunea poate fi obtinuta prin mai multe modalitati, decizia urmeaza sa fie luata de management si poate fi una din variantele urmatoare.

Franciza este o optiune buna pentru extindere. Ofera proprietarului francizei control total asupra intregii afaceri, iar procesele interne pot fi astfel uniformizate. Se consolideaza in acest fel brandul, imaginea acestuia, in asa fel incat clientii potentiali sa fie atrasi mai mult catre produsele si serviciile oferite.

Diversificarea obiectului de activitate este o alta modalitate prin care o afacere poate sa se extinda. Se pot lansa produse de noi tipuri, produse care sa intre pe piete noi si care sa atraga noi clienti. O varietate de produse inseamna si expunere mai mare, inseamna un numar mai mare de clienti, implicit mai multe vanzari, profituri mai mari, intr-un cuvant – expansiune.

Deschiderea de puncte de lucru in locatii diferite ofera de asemenea ocazia unei afaceri de a se extinde. Aici exista insa un aspect de care trebuie tinut cont: deschiderea unui punct de lucru reprezinta o cheltuiala suplimentara, astfel trebuie facute studii de fezabilitate pentru a afla care sunt avantajele si dezavantajele asociate.

Extinderea si in domeniul online este un alt aspect ce nu trebuie neglijat. Trendul in ziua de astazi este din ce in ce mai mult orientat spre online si fiecare afacere trebuie sa aiba si un site pentru a-si putea promova mai bine produsele.

De admin

Un comentariu la „Sfaturi pentru extinderea afacerii”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *