apple-IIapple-II

Industria PC-ului reprezinta o o piata destul de comoda, cu profituri care apar destul de rapid, un volum de vanzari in continua crestere, fiind o piata destul de sigura si cu un viitor la fel, daca nu chiar mai sigur avand in vedere ca tehnologia este intr-o continua dezvoltare.

Insa de la inceputurile PC-ului pana la unitate centrala ce o avem astazi acasa au fost multe incercari multe proiecte, unele au reusit pe piata, altele nu au avut acelasi succes. Printre cele care le putem defini in istoria PC-ul ca sisteme care au avut un impact serios in dezvoltarea si viitorul in acestor echipamente, putem enumera :

IBM Perosnal Computer (Model 5150)

Unitatea realizata de gigantul iBM, nu a fost primul de acest fel, si nici nu a definit termenul de PC, nu a fost nici macar primul PC care a intrat in productie in masa. Cu toate acestea acest model a inregistrat vanzari ce au depasit 150,000 de unitati doar in anul 1978 si s-a ajuns la un total de 724,000 de unitati vandute pana in anul 1980. Proiectul a fost denumit Chess, si avea performante de baza care la vremea respectiva erau destul de ridicate.

Un procesor de 4.77 MHz, 16 kB de memorie RAM, 40 kB de memorie ROM, si un hard disc de 16kB, pe langa acesata avea un diplay alb negru. Pretul acestuia la vremea respectiva era de 1,595 de dolari. Asceasta era doar versiunea de baza, daca doreai versiunea cu 256 kB de RAM si un display capabil sa randeze in culoare 16-bit, ajungeai la un pret de 6,000 de dolari.

Apple II

Fiind creatia lui Steve Wozniak si viziunea lui Mike Markkula acest sistem impreuna cu determinarea lui Steve Jobs, a fost adus pe piata.

Apple II sa vandut in mai bine de 20,000 de exemplare in perioada iunie 1997 si decembrie 1978. Numarul unitatilor vandute a ajuns la peste doua milione pana cand Apple II nu a mai fost produs in anul 1993.

 

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *