prietenie

 

De cele mai multe ori se intampla ca viata sa se supuna unor actiuni pe care nu le putem  rezolva de unii singuri si este nevoie sa apelam la cineva cu experienta de viata mai mare ca a noastra, fiind si in masura de a oferi cele mai bune sfaturi posibile. Fie ca este vorba de un divort, de un accident sau de o despartire de un fost partener este important sa ne aducem aminte ca suntem oameni si ca suntem prieteni in acelasi timp.

Ofera consolare

Poate parea un lucru dificil sa oferi consolare unui amic care este in suferinta, dar asta nu exclude si posibilitatea ca el sa se simta mai bine dupa ce ne asculta. Este important sa ne inarmam cu rabdare si cu incredere si sa ii facem ziua mai senina prin oferirea sprijinului nostru. Un prieten in nevoie este un prieten care are nevoie de sprijin chiar daca nu o spune cu voce tare.

Pastreaza contactul cu acesta

Chiar daca tocmai ai plecat de la el si ai incercat sa ii inveselesti ziua, este important sa ii dai un telefon spre seara sa te asiguri ca nu se simte mai rau si ca a incercat sa analizeze situatia si sa vada partea buna a paharului. O vorba buna si un sfat nu vor fi niciodata refuzate.

Ofera-i un cadou

Nu este exclusa nici posibilitatea de a-l inveseli oferindu-i un cadou in semn de multumire pentru prietenia pe care ne-a oferit-o in timp, incat acum este cel mai bun moment sa ii arati cat de important este pentru tine si cum ii poti inveseli ziua. Nu trebuie sa fie neaparat ceva costisitor, poate fi ceva simbolic – dupa cum se spune intentia este tot ce conteaza. Astfel, cu gesturi mici, poti face prietenul/prietena sa se simta mai bine, sa mai uite de probleme si chiar sa treaca mai usor peste momentele dificile.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *