Ne dorim cu totii sa fim fericiti, insa nu realizam care sunt lucrurile care ne fac cu adevarat sa fim fericiti. Fiecare zi ar putea fi o lectie pe care sa o invatam. Fiecare moment al vietii iti arata un drum. Si ar fi pacat sa traiesti o viata intreaga si abia la final sa inveti ce conteaza sau ce ar fi trebuit sa conteze. Lectiile de fericire vin si pleaca caci se spune ca nu esti mereu fericit ci totul tine de o clipa trecatoare. Ori daca nu esti fericit inseamna ca zi de zi esti nefericit?

De-a lungul timpului ne dam seama ca:

  • Nu avem probleme sau situatii dificile ci provocari. Pana la urma nu sunt lucruri pe care sa nu le putem face si se spune ca avem tot atat cat sa putem duce. Suntem pusi la incercare in a gasi solutia cea mai buna, in a gasi care este varianta cea mai buna. Oricum ar fi viata ne provoaca!
  • Nu avem nevoie de resentimente. De fapt nu ar trebuie sa avem sentimente negative caci asta te va tine in loc in a te dezvolta si in a te face sa fii mai bun. Asa cum spunea Albert Schweitzer sa fii fericit inseamna sa ai o stare de bine insa mai presus de asta sa uiti, sa nu ai o memorie buna. In timp oricum toate trec.
  • Evita comparatiile. Caci in primul rand conteaza sa fii multumit cu ceea ce ai si cu ceea ce faci. Sa te compari cu cei mai sus de tine inseamna sa fii nemultumit si chiar frustrat in timp ce a te compara cu cei care au mai putin ca tine inseamna deja sa fii rautacios si sa te crezi superior, dezvoltand tot felul de sentimente care  nu au cum sa te faca fericit.
  • Si pentru ca  a devenit o problema majora sa asculti ce spun cei din jur, sa fii cu ochii pe restul decat pe tine inveti in timp ca trebuie sa faci totul pentru tine si nu pentru altii!

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *