Stresul si durerile in piept

Durerile in piept sunt de cele mai multe ori corelate cu afectiunile cardiace. Stiati insa ca pot sa apara de asemenea si ca unefect secundar al stresului sau anxietatii?

In cele mai obisnuite cazuri, durerile in piept sunt simptome ale afectiunilor cardiace sau ale bolilor sistemului respirator, precum pneumonie sau bronsita. Prin urmare, cand avem dureri in piept, sarim repede la concluzia ca este o problema cardiaca. Nu toata lumea stie insa faptul ca durerile in piept cauzate de stres si anxietate sunt destul de comune. Cu toate acestea, odata ce incep sa apara, nu trebuiesc ignorate.

Stilul de viata pe care il ducem in ziua de astazi este unul foarte alert, si este din ce in ce mai mult o cauza a stresului pe care il resimtim. Motivele pot fi multe: stres legat de job, de familie, grija banilor, stres legat de relatii si asa mai departe. Stresul afecteaza persoanele atat din punct de vedere fizic cat si mental, ducand la diferite probleme de sanatate. Durerile in piept sunt simptome ale stresului extrem si de obicei sunt insotite si de ameteala si transpiratii. Sa vedem cum sunt asociate de fapt aceste dureri cu stresul.

  • cand suntem pusi in situatii stresante, glandele suprarenale elibereaza andrenalina, ceea ce duce la cresterea pulsului, cresterea tensiunii arteriale, stare de alerta si contractia muschilor in intregul corp; toate aceste modificari fizice pot avea ca rezultat durerile in piept
  • stresul este unul din factorii ce cauzeaza hipertensiune, iar durerile in piept si disconfortul sunt simptome ale acestei conditii
  • in al treilea rand, stresul este una din cauzele refluxului acid, care in mod indirect este una din cauzele mai putin cunoscute ale durerilor in piept.
  • anxietatea este o stare permanenta de ingrijorare si frica; poate fi un simptom al unei afectiuni psihologice si provoaca la randul sau o varietate de simptome precum respiratie accelerata, tremuraturi, dificultati in respiratie. Datorita acestor probleme respiratorii, nu mai ajunge la inima cantitatea de oxigen necesara, ceea ce poate duce la contractii si spasme musculare, toti acesti factori putand cauza si dureri in piept.
, , ,