stuart bingham

Stuart Bingham, in varsta de 39 de ani, a castigat Campionatul Mondial de Snooker, la Sheffield, dupa ce l-a invins pe Shaun Murphy in finala, cu un scot de 18-15. Shaun Murphy, in varsta de 32 de ani, a fost vicecampion mondial in anul 2009 si a castigat titlul mondial la snooker in urma cu 10 ani. Acesta a castigat un cec de 300.000 de euro, pentru victoria pe care a obtinut-o de la Crucible.

Campionatul Mondial de Snooker este principalul turneu din circuitul profesionist, prima editie a avut loc in 1927 iar din 1977 a inceput sa se tina la Teatrul Crucible din Sheffield, Anglia. Turneul a fost suspendat din cauza celui de-al doilea razboi mondial apoi a revenit in 1946, castigat de Joe Davis pentru a 15-a oara. Snookerul a intrat intr-o perioada de declin si niciun turneu nu a mai avut loc intre 1958 si 1963.

Englezul este cel mai batrin jucator de snooker care devine in premiera campion mondial. De asemenea, Bingham este cel mai batrin jucator care ridica trofeul dupa legendarul Ray Reardon, cel care s-a impus ultima oara la virsta de 45 de ani, in 1978.

Bingham a dat semnalul unui comeback incredibil inca din finalul primei zile a finalei, terminand primele doua sesiuni cu un deficit de un singur frame, cu un scor de 9-8. Actualul campion a castigat primele patru jocuri, intrand la pauza dintre reprize cu un avantaj considerabil, de trei jocuri, cu un scor de 12-9.

Surprinzator, Stuart Bingham  a devenit noul campion mondial, dupa Murphy, Bingham fiind un jucator care nu ajunsese prea departe in cariera si care a castigat doar doua ranking events in 16 ani – Openul Australian din anul 2012 si Mastersul Shanghai din 2015.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *