calciu magneziu

Calciul si magneziul sunt doua minerale foarte importante ce actioneaza in sincronizare pentru a indeplini diverse functii in organismul uman. Este esential a avea un aport echilibrat in alimentatie al acestor doua minerale, intrucat atat deficienta cat si excesul pot cauza diverse afectiuni.

Calciul este esential pentru dezvoltarea sistemului osos, pentru mentinerea sanatatii cardiace prin reglarea pulsului si batailor inimii. Regleaza de asemenea tranzitia nutrientilor de la si catre membranele celulare, functionarea rinichilor si reduce nivelul de colesterol din sange.

Magneziul este complementar calciului, ajutand la absorbtia sa mai buna. Joaca un rol foarte important in peste 300 de sisteme enzimatice din organism, responsabile pentru productia de energie.

Suplimentele cu aceste minerale sunt foarte benefice pentru cei ce nu pot consuma alimente bogate in calciu si magneziu datorita hipertensiunii sau problemelor cu intoleranta la lactoza si asa mai departe. Aceste suplimente nutritive combinate intr-o proportie de 2 la 1 ofera o absorbtie mult mai usoara a acestora in organism. De asemenea aceste suplimente mai contin si urme de alte minerale necesare corpului, precum zinc, cupru, vitamina C, vitamina D si altele.

Suplimentele cu calciu si magneziu sunt disponibile in comert sub diferite marci, in forma de tablete sau sub forma lichida. Desigur, trebuiesc administrate in balans cu o alimentatie bogata, intrucat consumul lor pe stomacul gol nu este indicat. Se poate ajunge la anumite complicatii, mai exact la stari de greata, dureri de cap, reactii alergice sau chiar stari de voma. Aceste suplimente pot fi luate de cei ce sufera de dureri musculare si osoase, de cei ce sufera de insomnie, afectiuni cardiace, hiperglicemie, nivel ridicat de colesterol si altele. Chiar daca sunt o sursa de a aduce acel aport necesar functionarii optime a organismului, suplimentele cu calciu si magneziu trebuie luate la recomandarea unui medic specialist, pentru a fi evitate complicatiile.

De admin

5 comentarii la „Suplimente cu calciu si magneziu”
  1. am insomnii,bufeuri,frisoane,disconfort abdominal,tremuraturi,carcei,neliniste,teama,
    o prietena mi-a recomandat Magnerot, mi-a spus ca dupa o cura de 2 saptamani se simte mult mai bine.

  2. Am aflat ca lipsa de magneziu poate fi si cauza stării de vertij (starea de ameteala la schimbarea brusca a privirii) Am aceasta stare la revenirea la normal, dupa ce privesc in sus ma concentrez asupra unui lucru . Mi-a fost recomandat Magnerot, care a dat rezultate f bune doar dupa cateva zile de administare.

  3. Deficitul de Magneziu genereaza hipoglicemie, insomnie, dificultati respiratorii, greata, carii dentare, fertilitate-preeclamsia travaliu prematur, schimbari de stare- depresii, anxietate, dezordini, precum sindromul Reynaud, care poate cauza degeraturi ale degetelor de la picioare, amorteala si schimbari ale culorii pielii. Tratament:Capacitatea corpului tau de a functiona, deci si sanatatea ta vor avea de suferit daca nu primesti suficient Magneziu in fiecare zi. 300 de procese chimice si reactii necesita prezenta acestui mineral. Considera urmatorul fapt: nivelul de Magneziu din organismul tau va creste daca alegi sa consumi produsul potrivit, Magnerot fiind cel mai potrivit.

  4. Lipsa de magneziu in corp genereaza insomnie, apatie,dureri de cap, caderea parului , anxietate dar am rezolvat aceste deficiente cu pastile de magneziu – Magnerot- in decurs de 2 saptamani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *