pro-vent.ro

Aerisirea constanta a locuintei sau spatiului in care ne desfasuram activitatea este foarte importanta, intrucat contribuie la mentinerea unui climat placut, asigurand tot timpul un aer proaspat si reconfortant. Atat pentru locuinta, cat si pentru noi, ca persoane, aerisirea are efecte benefice.

A aerisi corect poate sa insemne reducerea cheltuielilor cu incalzirea locuintei, un risc de igrasie mai scazut si implicit evitarea eventualelor cheltuieli cu inlaturarea acesteia. Cum putem aerisi corect? Am colectat cateva sfaturi, de pe site-uri de specialitate – vi le prezint in continuare.

  • Aerisirea trebuie facuta indiferent de anotimp sau de temperatura de afara.
  • Daca temperaturile sunt scazute, aerisirea va fi facuta in sistem intensiv, in reprize scurte si repetate. In lunile de iarna, cu temperaturi joase, aerisirea poate fi facuta in reprize de cate 5 minute, primavara si toamna cate 10-15 minute, iar in lunile de vara dupa preferinte.

Exista cateva momente din zi in care este obligatoriu sa iti aerisesti locuinta. Primul dintre acestea ar fi prima ora a diminetii, imediat dupa trezire. Pe parcursul noptii corpul elimina umiditate, iar aerisind, evitam ca aceasta sa afecteze peretii sau chiar mobilierul.

Din nou obligatorie este si aerisirea constanta atunci cand gatim, cand uscam rufe in casa sau cand facem baie sau dus – din aceleasi motive de umiditate, cu acelasi scop de a evita efectele negative ale acesteia.

Alaturi de o aerisire corespunzatoare, mai avem nevoie si de o ventilatie corecta. Solutiile de ordin rezidential sunt astfel multiple: putem opta pentru ventilatoare instalate in fiecare dintre camere, care sa mentina un flux de aer proaspat in zilele calduroase de vara. Putem opta de asemenea pentru un sistem de aer conditionat – e putin mai costisitor, dar investitia se merita, pe termen lung. O alta varianta ar fi si folosirea de ventilatoare profesionale, de tip industrial, in cazul in care dispunem de un spatiu mai mare, nu neaparat de locuit, ci pentru depozitat si stocat marfuri, un atelier de productie etc.

Am trecut din sfera rezidentialului in sfera profesionalului. In primul caz solutiile sunt destul de simple, atat cu privire la aerisire cat si in legatura cu tot ceea ce se refera la ventilatie corecta. Exista insa situatii mai complexe, cand aerisirea si ventilatia trebuie facuta la nivel profesional. Pentru astfel de situatii recomand apelarea la solutii profi, cum sunt cele oferite pe www.pro-vent.ro.

La nivel industrial se necesita, spre exemplu, solutii mult mai complexe in ceea ce priveste ventilatia. Este nevoie de un flux si un debit de aer constant, care sa mentina atat o temperatura optima, cat si prospetimea in locatiile in care se desfasoara activitati diverse. Exista pentru astfel de cazuri optiuni multiple: ventilatoare axiale, ventilatoare de perete, sisteme de tubulatura cu ventilatoarele aferente incluse, ventilatoare de acoperis sau chiar unitati de climatizare eficiente. Pro-vent le ofera pe toate – ii recomand pentru ca am apelat si eu la ei, am cumparat ventilatoare pentru intreaga mea locuinta de pe site-ul oficial.

Indiferent de ce metoda alegi, aerisirea si ventilatia se completeaza reciproc. Deschizand larg ferestrele si mentinand cu ajutorul ventilatoarelor un curent de aer, poti sa realizezi o aerisire corecta, pentru a avea atat in propria locuinta, cat si la locul de munca, un mediu placut, igienizat si sanatos.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *