ulei de maslineulei de masline

Cu totii cautam cai mai naturale pentru a lupta cu obezitatea sau cu afectiunile cardiace. Beneficiile uleiului de masline sunt numeroase iar aceste doua nevoi se numara in aceasta lista. Recunoscute de foarte mult timp de populatie, beneficiile uleiului de masline ajuta la prevenirea si tratarea diverselor afectiuni.

Usureaza digestia – uleiul de masline joaca un rol foarte important in procesul de absorbtie al nutrientilor, crescand si functionalitatea sistemului digestiv. Inhiba de asemenea productia in exces a anumitor acizi, ceea ce scade si sansele de ulcer sau alte complicatii gastrointestinale.

Previne afectiunile cardiace – cercetarile arata ca persoanele ce urmeaza o dieta mediteraneeana sunt mult mai putin predispuse la afectiuni cardiace fata de alte comunitati. Principalul motiv este folosirea uleiului de masline in aceasta bucatarie mediteraneeana. Fara colesterol, compus in proportie de circa 80% din grasimi monosaturate, scazand in acest fel nivelul colesterolului ce sta la baza diverselor afectiuni cardiace.

Tine sub control diabetul – chiar si medicii recomanda persoanelor ce sufera de diabet sau care prezinta risc de diabet sa tina un regim alimentar scazut in grasimi si carbohidrati. Acest lucru inseamna si includerea in dieta a uleiului de masline. Cercetarile realizate de oameni de stiinta arata faptul ca folosirea uleiului de masline pentru gatit si in alimentatie este o modalitate buna de a tine sub control nivelul de zahar din sange.

Grasimile sanatoase continute de uleiul de masline sunt transformate de organism in substante anti-inflamatorii. Aici avantajele se fac simtite in afectiuni diverse, precum astm sau artrita. Compusi din acest ulei contribuie de asemenea si la sanatatea pielii, oferindu-i un aspect sanatos si stralucitor. Din acest motiv uleiul de masline si extractul din ulei de masline este folosit frecvent in produse de ingrijire a pielii, produse cosmetice sau produse folosite in terapiile naturiste.

Odata ce ati aflat toate aceste beneficii ale uleiului de masline, nimic nu va mai opreste sa il introduceti in alimentatie. Poate fi folosit la gatit, salate, la prajit si nu numai, avand efecte benefice asupra organismului.

 

De admin

Un comentariu la „Ulei de masline – beneficii”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *