Multi parinti stiu ce mici suveniri pot aduce cei mici de la gradinita sau de afara in primii ani de viata si nu ma refer doar la cartonase Pokemon sau postere cu Justin Bieber, ci la paduchi. Animalele au aceeasi problema (cu paduchii, nu cu Justin Bieber), si e cu atat mai greu pentru pasari, din moment ce corpul lor este acoperit cu o multime de pene, facandu-l un loc nemaipomenit pentru acele insecte. Dar ce-ar putea face o pasare cu creierul cat o mazare in legatura cu asta?

Poate ati auzit de superstitia ca un corb sau o cioara pe acoperis aduce ghinion. Sau poate ati vazut filmul facut pentru televiziune, adaptat dupa un roman de Stephen King, „The Stand” si v-ati dat seama singuri. Acesta pasari sunt foarte inteligente, asa ca oamenii de pe vremuri au tras la concluzia ca pasarile respective vor sa dea foc acoperisului.

Insa, nu chiar: fumul care iese prin horn fumigheaza paduchii sau alti paraziti din penele pasarii. In timpuri moderne, oamenii au vazut ciori care faceau aceasta activitate deasupra unei tigari, chiar.

Ah, si in caz ca omul nu e atat de dragut incat sa ofere foc pentru nevoile lor sanitare, a fost descoperita o cioara de camp care a invatat sa foloseasca chibrituri tocmai din acest motiv.

O practica mai ciudata este aceea in care pasarile culeg furnici si le asaza pe ele sau se tavalesc in musuroaiele lor; astfel, furnicile mananaca paduchii si nu reprezinta un pericol de noua infestare pentru pasari … din moment ce penele nu reprezinta modul de viata ideal pentru acestea.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *