Windows 8.1Windows 8.1

Pe data de 8 aprilie cei de la Microsoft ne-au oferit un update pentru sistemul de operare 8.1, fiind un update adresat mai mult dispozitivelor mobile.

Acum ca ne-am obisnuit cu acest sistem de operare si ca am avut posibilitatea de a testa noile functii si de a instala diverse aplicatii, ar fi bine sa incercam sa mentinem acea „ordine” a fisierelor prin curatarea sistemului 8.1.

In general cand realizezi un astfel de clean-up, ajungi sa recuperezi in jur de 2GB de spatiu, spatiu care era ocupat fara rost pe hard disk-ul tau, de fisiere care nici macar Windows-ul nu stie la ce folosesc.

Pentru a realiza aceasta operatiune trebui sa mergi in Control Panel, pentru cei ce inca nu s-au obisnuit cu noua interfata Windows 8, pentru a ajunge in Control Panel trebuie sa apasati click dreapta pe butonul de start si sa selectati Control Panel din lista aferenta.

De acolo mergeti la categorii si selectati System and Security > Administrative Tools > Free up disk space. In fereastra ce apare, veti avea o lista a diverselor fisiere ce pot fi sterse pentru a elibera spatiul. Insa pe langa fisierele temporare pe care le stergem prin acest proces, vrem sa eliminam si fiserele de sistem, pentru a face asta trebuisa accesam Clean Up System files, si sa asteptam sistemul de Disk Clean-up sa-si faca treaba.

Dupa aceasta operatiune putem elimina fisierele care nu mai sunt folositoare sistemului si care ocupa spatiu pe drive fara rost. Aveti grija insa la fisierele pe care le stergeti ( uitati-va la dimensiunea fisierului, daca e mai mare decat unul obistnuit, ar fi bine sa va informati ce face, pentru a nu risca stergerea unui fisier imporant ).

Dupa ce ai terminat si fisierele au fost sterse te poti bucura de spatiul economisit si de un sistem care va functiona ceva mai rapid.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *