ibm-thinkpadbgibm-thinkpadbg

Continuand seria PC-urilor ce au avut un impact considerabil asupra pietii, ne reamintim cu placere de celebrul Compaq Deskpro 386.

Compaq Deskpro 386

Pana la sfarsitul anului 1984, IMB detinea un impresionant 40% din cota de piata privind PC-urile. Compaq Deskpro 386 a fost primul PC care a recurs la ingineria inversa, in scopul dezvoltarii sistemului BIOS, interfata dintre elementele PC si utilizator.

386 avea un procesor de 16 sau 20 MHz si capacitatea de a stoca 40 sau 130 MB, avand un pret ce pornea de la 6,449 de dolar si ajungea pana la 9,000 de dolari. In primele 13 luni de la lansarea acestui produs, cei de la Compaq au resit sa vanda mai bine de 1 milion de unitait. Succesul acestui design a insipirat si alte companii in realizarea de sisteme asemanatoare.

 IBM ThinkPad

Anuntat in luna octombrie a anului 1992, ThinkPad modelul 300 avea o performanta destul de buna, avand un procesorl 386Sl de 25 MHz, avand un impact impresionant pe piata, fiind un design nou , portabil care se asemana unui laptop, mai bine zis o servieta destul de mare. si patratoasa. Timp de 18 ani cat a fost in productie seria  ThinkPad a inregistrat vanzari ce au depasit cifra de 60 de milioane de unitati, 100 din aceste produse fiind cumparate de Statia Spatiala Internationala.

Acestea ar fi sistemele PC care au revolutionat, piata destinata acestui produs, si care au facut PC-ul din ziua de astazi o necesitate si nu un moft, pentru fiecare dintre noi.

De la procesoare care abia inregistrau 4 MHz si pana la cele din ziua de astazi care depasesc frecvente de 4000 MHz, putem observa ca tehnologia a avansat enorm, ca sa nu mai vorbim de vremurile relativ apropiate in care daca iti doreai o anumita melodie de la un prieten, trebuia sa te deplasezi la acesta cu o mana intreaga de dischete, din care inevitabil una isi dadea sufletul.

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *